Εκτύπωση

 Από το 1974 μέχρι σήμερα, ο κ. Τέγος έχει συγγράψει πολλαπλά επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά της αλλοδαπής αλλά και της Ελλάδος.

Οι επιστημονικές απόψεις των παραπάνω πονημάτων υπό μορφή άρθρων σε περιοδικά, βιβλία ή επιστημονικά συνέδρια ήταν και εξακολουθούν να είναι  απόσταγμα πολυετούς χειρουργικής εμπειρίας και πειραματικής ενασχόλησης στα πειραματικά εργαστήρια και χειρουργεία. Το περιεχόμενο της συγγραφικής αυτής δραστηριότητας καλύπτει ένα ευρύτατο πεδίο της Νευροχειρουργικής και Βιοχημικής  παθολογίας του εγκεφάλου όπως η συμπεριφορά των νευροδιαβιβαστών στον υδροκέφαλο (βλ. αντίστοιχα άρθρα, διατριβές), καθώς επίσης Αγγειακές παθήσεις του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού (μικροχειρουργική αντιμετώπιση ισχαιμικών και αιμορραγικών βλαβών), αλλά και ολόκληρη την σειρά των νεοπλασματικών όγκων του εγκεφάλου. (Τα περισσότερα και σημαντικότερα από τα επιστημονικά άρθρα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο).

Σημαντική είναι επίσης η επιστημονική συγγραφική δραστηριότητα που αφορά στην αντιμετώπιση της παθολογίας της σπονδυλικής στήλης στην αυχενική, θωρακική και οσφυική περιοχή. 

(Μικρό δείγμα της παραπάνω ενασχόλησης με την σπονδυλική στήλη, είναι το βιβλίο που προβάλλεται στην αρχική σελίδα του παρόντος ιστοτόπου).


Σε ότι αφορά στην εκφυλιστική παθολογία του μεσοσοσπονδυλίου δίσκου, ο κ. Τέγος έχει διενεργήσει πολλές χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις, (αυχενική, θωρακική και οσφυική κήλη δίσκου) με επιτυχία. Ο μεγαλύτερος αριθμός των επεμβάσεων αυτών μπορούν να χαρακτηριστούν πρωτοπορειακές.

Σεμνή επιβεβαίωση των παραπάνω αποτελεί το επιστημονικό άρθρο του κ. Τέγου που δημοσιέυτηκε σε ένα από τα εγκυρότερα περιοδικά στον κόσμο που ασχολείται με την σπονδυλική στήλη.

Στο περιοδικό αυτό, SPINE Vol.39, 2014, δημοσιέυεται μια κλινική μελέτη που αφορά στην αντιμετώπιση της εκφυλιστικής οσφυικής δισκοπάθειας, την δισκεκτομή, και μία εναλλακτική μορφή σταθεροποίησης των σπονδύλων με ιμάντες. 

Η παραπάνω τεχνική χαρακτηρίζεται ως πρωτοπορειακή (βλ. Άρθρο που ακολουθεί):

Hybrid Circumferential Fixation for Degenerative Lumbosacral Spine Disease: Posterior Lumbar Interbody Fusion Plus Universal Clamp Rod-Band Instrumentation.

A Novel Technique for Lumbosacral Fixation SPINE, 2014.

stergios Tegos et. all NIMTS

 

   Εκτός από την Νευροχειρουργική, ο κ. Τέγος έχει σχοληθεί και με την Γνωσιακή Επιστήμη- Τεχντιτή Νοημοσύνη, σε επίπεδο Μάστερ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. αξιζει εδώ να μνημονευθεί η διατριβή με τίτλο:

"Η Νευρογένεση στον Ιππόκαμπο του Ενήληκα Εγκεφάλου και ο Ρόλος της στις Διαδικασίες Μάθησης-Μνήμης". Σ. Τέγος, 2005 (βλ. διαδίκτυο)

 

Copyright ©2012-2016 Tegos.gr | Powered by socialstamp